TABUNG KEMANUSIAAN GAZA/SYRIA DAN ROHINGYA

ASSALAMUALAIKUM

Agak lama tidak luangkan masa di blog ini sepenuhnya..Kesempatan yg ada terlalu bnyk
perkara lain yg harus di lakukan..
Bnyak info yg akan kita baca mengenai Syria bile search di google.Kalau tak silap saya isu syria ni dah memakan bbrp tahun..saya tertarik melalui perkongsian dari blog http://hafizamri.com/apa-yang-berlaku-sebenarnya-di-syria/.
Walau bagimana pun saya  bukn inign mgulas tntng isi tersebut..sekadar ingin  membantu utk saudara seagma kita dinegara tersebut khususnya kekejaman yg berlaku terhadap anak2 yg tidak berdosa yg menjadi mangsa
pembunuhan secara sengaja atau pun tidak..
Akibat peperangan rakyat melarat..tidak ada mkanan,,tmpt tinggal,,malahan mereka kini menjadi pelarian..
Sebak dan syahdu melihat wajah2 mangsa yg dibunuh,,anak2 yg ditingglkan selepas ibu bapa terbunuh..
Kita hanya melihat..tp agak jarang sya tonton ditv tentang isu syria ni..mungkin ada cume sya tk perasan..berbnding dgn issue gaza..wallahuaklam..

Melalui ngo Mapim ( Majlis Perundingan Pertubuhan Malaysia) dana tabung kemanusiaan utk membantu dan menyalurkan sumbangan berupa wang ringgit keatas Syria..Gaza maupun Rohingya telah dan giat dilakukan.

Insya Allah usaha Mapim mencari dana utk di salurkan khususnya pada bulan Ramadhan 1435 h ini..akan dipermudahkan oleh Allah dan diberkati Allah ..,Aminn,,,,Insya Allah..

Semoga crew yg terlibat untuk menghntar bantuan juga dalam perlindungan Allah juga. hendaknya..

Jika ingin menyumbangkan bantuan boleh melalui www.tabungsyria.com..
www.tabungrohingya.com
 dan sumbangan anda disalurkan melalui
TABUNG GAZA-MAPIM
BIMB :08013010075820


Bagi yg berada sekitar Pasir Gudang..mulai 5/6/7 dan 8 hb june 2014 saya dan anak anak akan melakukan jualan amal utk mencari dana utk utk disumbang kan kepada tabung syria ini..Sebenarnya ini skadar keinginan peribadi saya sendiri,,disamping ingin mengurangkan novel2 koleksi yg saya miliki mudahan hasil jualan novel terpakai ini dpt di dermakan utk tabung tersebut,,Daripada buku buku ini terbiar,,,elok rasanya di jual kpd org lain sahaja,,Ini merupakan jualan amal ke 2,,yg pertama telah selesai pada awal mei lalu..
Untuk kali ini..disamping buku ,,ada di jual vcd UAI..barangan dari Mapim sendiri berupa mafla,,t,shirt,,mug dan sebagainya,,malahan makanan sumbngan dr sahabat2 saya juga bakal di jual..