assalamualaikum ..apa khabar..lama tuan rumah menyepikan diri...huhu..nak buat camno..keje kat ofis tgah berlambak..tak sempat den dan cilok kat sini dah...keja kena diutamakan apa-apapun...
Selamat berpuasa untuk semua..moga Ramadhan ini kita dapatlah kita tambahkan amal ibadat lebih2 lagi inilah satu2nya bulan yang lebih bermakna dari bulan2 lain..
Apapun masak tetap masak.walaupun bekerja..balik umah tak sempat tukar baju terus kedapur sampailah bbrp minit sebelum maghrib..alhamdulillah sumer complete dgn nasi,lauk n kdang2 sempat goreng mee@spgti...time bulan posa ni saya lebih suka berbuka dgn selain dr nasi mcm sarapan pagi..bila sahur baru mkn nasi..
oklah saya nak share Laksam yang saya buat seblum posa tu ari..Ni sebenarnya percubaan yang k2 saya buat laksam...seblum ni pernah amek rcp dr MYR tp kureng menjadi laksanya..Bila jenguk dapur MasamManis yang cantik menarik tu terus teruja nk try laksam yang ita bikin tu...Rasanya rcp ni memang boleh dipercayai dan sedap..dah macam mek kelate la ..i lkikee laksam,,,:)Nak rcp leh la link web Masam Manis http://fromintankitchen.blogspot.com/search/label/LAKSA
Bhan2nya senang jer..tp tang mengukus ni amek masa sikitla..maklumla kukus pun versi lama...
atas tutp periuk ni letak minyak sikit jer..kalau tak lekat....